EASY!Force hogedrukpistool

By 5 december 2016

Voor zijn professionele programma koud- en warm water hogedrukreinigers introduceert Kärcher het EASY!Force pistool in een gloednieuw design. Belangrijkste element is de trekker die met de bal van de hand in de hendel wordt geduwd. Door de terugslag van het water wordt de trekker automatisch in de hand gedrukt, wat bijdraagt aan een moeiteloos gebruik. De verminderde krachtinspanning voorkomt belasting van hand en vingers en dus ook verkramping van de spieren. Een welkome aanvulling voor de landbouw, waar langdurige reiniging, zoals bijvoorbeeld in stallen, vaak voor komt. Onbewust gebruik wordt vermeden door een gele veiligheidsknop in de hendel. De knop wordt opnieuw vrijgegeven na een korte bediening van het pistool.

Kärcher heeft dit nieuwe pistooldesign gebruikt voor verdere verbeteringen. Het resultaat is een nieuw ontwerp voor beide interfaces van het pistool naar de lans en naar de hogedrukslang. Een viervoudige trapezoïde schroefdraad, EASY!Lock, zorgt voor een strakke, betrouwbare aansluiting in slechts één draai (360°). Andere verbindingen – van de lans naar de sproeikoppen en van de slang naar de hogedrukreiniger – hebben ook zo’n EASY!Lock schroefdraad. Zo kunnen alle componenten snel en makkelijk vervangen worden. In totaal werden 476 accessoire-onderdelen aangepast naar de nieuwe schroefdraad. Dankzij speciale adapters kan het nieuwe pistool ook aangesloten worden op bestaande hogedrukreinigers. De adapters kunnen eveneens worden gebruikt om nieuwe hogedrukreinigers met de nieuwe schroefdraad te verbinden met bestaande onderdelen.

Ook de klep werd substantieel verbeterd, met keramische kogel en klepzitting. Dit zorgt voor een duurzame, betrouwbare afdichting. Het EASY!Force pistool is geschikt voor alle koud- en warmwater hogedrukreinigers van Kärcher met een maximale druk tot 300 bar.

Het EASY!Force pistool ontving recentelijk de Silver Innovation Award op de Eurotier 2016, de meest toonaangevende vakbeurs voor de landbouw en veeteelt. De award werd toegekend op basis van de beoordeling door het ‘Innovation Committee’ van de Duitse Landbouwvereniging (Deutsch Landwirtsgesellschaft – DLG).

U vindt Kärcher op standnummer 5340 in de Friezenhal tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs.

karcher-0-kleiner