XYZ 24/7 vol automatisch voer uithaalsysteem

By 2 december 2016

kleiner-agridek-afdeksysteem-voor-lasagnekuilenHoe werkt het volledig geautomatiseerde voerproces? Op de voerkuil met betonnen wanden en railsysteem (XYZ constructie) wordt een Agridek kuilafdeksysteem gemonteerd, inclusief een brug voor de x- en z-as. De verticale z-as is voorzien van een uithaalinrichting welke uitgerust kan worden met een 3-zijdig zaagmes, een freesinrichting of een zuigmond. Het volautomatisch voeruithaalsysteem in combinatie met het automatisch oprollen van het afdekkleed van de kuil zorgt ervoor dat de gebruiker geen handmatige handelingen hoeft uit te voeren. Een volledig autonoom voersysteem is hiermee gerealiseerd.

Door het vooraf te programmeren uitzaagpatroon kunnen per keer stroken van 50×25 cm uitgezaagd worden en is vers voer altijd gegarandeerd. Het zware werk van het openen en dichtmaken van de kuil is ook verleden tijd.

Het concept

Agridek BV is gespecialiseerd in het maken van Lasagnekuilen en Afdeksystemen over sleufsilo’s. Door het afdekken te automatiseren, zijn grotere lasagne kuilen mogelijk, waarbij zo veel mogelijk ruwvoer over elkaar heel ingekuild kan worden. Het verticaal uitsnijden van alle lagen creëert een ruwvoer van een constante kwaliteit. Peeters Landbouwmachines BV (Peecon) is de samenwerking aangegaan met Demag, Vansichen en Agridek, om het uithalen van het ruwvoer volledig te automatiseren. Belangrijk hierbij is dat het voer rechtstreeks uit de sleufsilo gesneden worden en naar de koe getransporteerd wordt.

Hoe werkt het XYZ 24/7 VOL AUTOMATISCH VOER UITHAALSYSTEEM

De XYZ constructie rijd naast de Agridek lasagnekuil met betonnen wanden, inclusief een brugconstructie voor de x- en z-as. De verticale z-as is voorzien van een uithaalinrichting welke uitgerust kan worden met een 3-zijdig zaagmes, een freesinrichting of een zuigmond. Het volautomatisch voeruithaalsysteem in combinatie met het automatisch oprollen van het Agridek afdekkleed zorgt ervoor dat de gebruiker geen handmatige handelingen hoeft uit te voeren. Een volledig autonoom voersysteem is hiermee gerealiseerd. Door het vooraf te programmeren uitzaagpatroon kunnen per keer stroken van 50×25 cm uitgezaagd worden en is vers voer altijd gegarandeerd. Het zware werk van het openen en dichtmaken van de kuil is ook verleden tijd.

Bezoek voor meer informatie de standnummer 5225 op de beurs.

agridek-peecon-kleiner