Succesvolle editie Landbouwbeurs

De agrarische sector biedt volop kansen. Dit was het beeld van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs die van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december jl. werd gehouden. Indrukwekkende stands en een waslijst aan activiteiten, primeurs, seminars en interessante lezingen. De grootste landbouwvakbeurs van het Noorden trok de afgelopen dagen ruim 25.000 enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland.

Innovatie als brug naar de toekomst
De agrarische sector zit momenteel in een lastige periode. Veel boeren zijn ongerust over de fosfaatproblematiek en de steeds strengere eisen waaraan moet worden voldaan. Geïnteresseerden lieten zich hierdoor echter niet afschrikken. Integendeel, de algemene stemming op de beurs was dat het juist nu tijd is om te investeren in kennis en optimaal samen te werken om toekomstige problemen te lijf te kunnen gaan.

Zowel bezoekers als exposanten oordeelden zeer positief over de beurs. “Als ik iedereen zo beluister, heb ik de indruk dat er hard wordt gewerkt aan innovaties. Iedereen is enthousiast en erg gedreven om de agrarische sector hier in Noord-Nederland succesvol te laten blijven in de toekomst. Dat wij als beursorganisatie een steentje hebben bijgedragen aan het bij elkaar brengen van partijen en aan een nog betere samenwerking, stemt mij zeer positief,” aldus Beursmanager Tjettje Miedema.

Landbouwbeurs 2018
“Er is nu al animo voor de beurs in 2018”, konden organisatoren Tjettje Miedema en Douwina Yntema tevreden vaststellen. “We gaan deze editie samen met de deelnemers evalueren, maar dat er in 2018 weer een Landbouwbeurs komt, staat nu al vast. Zelfs de datum is al bekend, namelijk van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 december 2018.”