22e editie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs vol vernieuwingen een groot succes!

By |

Leeuwarden – Voor al je vragen en dilemma’s ‘eerst maar naar de Landbouwbeurs’. Dat was de boodschap welke centraal stond tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs welke van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december plaatsvond in het WTC Expo te Leeuwarden. Duizenden gerichte bezoekers uit binnen- en buitenland hebben de 22e editie van de grootste Landbouwvakbeurs in het Noorden bezocht. Met maar liefst vier volledig uitverkochte beurshallen en bijna 20.000 bezoekers mag gesproken worden van een zeer succesvolle beurs.

“Bezoekers van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs hebben kunnen merken dat er veel vernieuwingen aan de beurs zijn toegevoegd”, vertelt beursmanager Emmy Dijkstra. “We hebben goed nagedacht over vernieuwende elementen om bezoekers te blijven verrassen en de beurs naar een hoger niveau te tillen, voor zowel onze bezoekers als deelnemers. De beleving op de beurs hebben we hierin centraal gesteld”. Eén van deze vernieuwende elementen waren de kruislingkalveren van K&L, dit waren de eerste echte dieren ooit aanwezig op de Landbouwbeurs in Leeuwarden. Daarnaast hebben bezoekers een kijkje kunnen nemen op het nieuwe plein ‘Het Jong Gebruikte Machines Plein’. Hier werden jong gebruikte trekkers en machines van diverse deelnemers getoond.

Ook nieuw op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs was de Workshop Arena. In deze arena werd alle beursdagen een programma aan lezingen en workshops aangeboden door onder andere Agrarisch Jongeren Friesland in samenwerking met Rabobank, LTO Noord en AB Vakwerk, Agrifirm en Kärcher. Daarnaast konden bezoekers met een spuitlicentie deelnemen aan het speciale kennisprogramma opgezet door Delphy. “Kennis delen en met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen en vraagstukken is een waardevolle toevoeging aan de beurs voor ondernemers en bedrijven.” stelt beursmanager Emmy Dijkstra.

Naast een uitgebreid programma aan workshops en activiteiten waren er vele vertrouwde en nieuwe deelnemers aanwezig op de Landbouwbeurs. Honderden deelnemers uit alle diverse segmenten hebben de nieuwste innovaties en meer dan 200 merken en producten getoond, om bezoekers te informeren en inspireren. “De deelnemers van de Landbouwbeurs zijn positief gestemd over de 22e editie en de eerste bedrijven zijn weer voornemens deel te nemen aan de volgende editie. Ook over de bezoekers zijn de deelnemers erg te spreken. Er waren veel gerichte bezoekers welke met een specifiek doel de beurs bezochten. We zijn met zijn allen erg trost op de beurs welke we gezamenlijk hebben neergezet en kijken nu al uit naar de volgende editie in 2020. We gaan in gesprek met onze deelnemers en bezoekers om de 23e editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs tot een nog groter succes te maken.” aldus de beursorganisatie.

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

By |

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis, het opdoen van ideeën en het ontmoeten van waardevolle contacten. De 22e editie van de beurs is volledig gevuld en staat vol met toonaangevende bedrijven uit diverse segmenten en er wordt een programma aan diverse lezingen en workshops aangeboden.

Sprekers van de Rabobank, AB Vakwerk en LTO Noord zullen in samenwerking met Agrarisch Jongeren Friesland de workshop ‘Het bedrijf overnemen?’ geven waarin lastige vraagstukken van de hedendaagse tijd aanbod komen. Hoe communiceer je effectief met alle betrokken partijen? Wat zijn je persoonlijke competenties en hoe zet je deze in? Ben je ondernemend genoeg? Alle ingrediënten voor een weloverwogen keuze komen in een gesprek met jonge boeren onder leiding van twee agrarische coaches aan bod.

Ook voor adviezen in het optimaliseren van ruwvoer en het goed benutten van rantsoen kunnen bezoekers de workshop ‘Haal meer uit je ruwvoer met TMR Constant’ bijwonen, verzorgd door Agrifirm. Of voor een opfrisser in het efficiënt en veilig reinigen kan de interessante lezing van Kärcher ‘Efficiënte reinigingstechnieken’ gevolgd worden. Verder wordt er dit jaar een speciaal spuitlicentie programma voor veehouders en akkerbouwers aangeboden, meetellend voor het thema ‘Veiligheid en techniek’. Onderdeel van dit programma is een presentatie waarin Delphy, Wetterskip Fryslân en Mulder Agro meer vertellen over spuittechniek en precisielandbouw. Bezoekers welke geen spuitlicentie hoeven te verlengen zijn ook van harte welkom bij de presentatie. De workshops en lezingen zijn tijdens de beurs vrij toegankelijk voor alle bezoekers. Voor het verlengen van de spuitlicentie kunnen bezoekers zich voorafgaand aan de beurs inschrijven.

Naast de diverse lezingen en workshops kunnen bezoekers meer dan 200 merken en producten uit diverse segmenten bij elkaar zien op de Landbouwbeurs. Ook kunnen de bezoekers welke op zoek zijn naar jong gebruikte machines terecht op het nieuwe plein: het Jong Gebruikte Machines Plein. Hier bieden exposanten jong gebruikte trekkers en machines te koop aan. Ook zal op de beurs de internationale veiling van Troostwijk Veilingen plaatsvinden waarbij een uiteenlopend aanbod aan kavels geveild wordt. In hal gericht op onder andere melkveehouderij presenteren partners van het magazine ‘Melk van het Noorden’ zich samen als het Melk van het Noorden plein en worden er in deze hal voor het eerst echte dieren, namelijk kruislingkalveren, getoond. De standplaatsen op de Landbouwbeurs zijn uitverkocht en er is deze editie dan ook veel te zien, te doen en vooral te beleven tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2018.

———————

Entreeprijzen:
Aan de kassa €12,50
Online kaartverkoop €10,50
Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene

Social media:
Facebook: /WTCLandbouw
www.wtclandbouw.nl

Adres:
WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
8914AT Leeuwarden
Ingang West – Slauerhoffweg

Noord-Nederlandse Landbouwbeurs helpt jou bij het maken van de juiste keuzes

By |

Leeuwarden- WTC Expo opent van 12 tot en met 15 december 2018 haar deuren voor duizenden bezoekers tijdens de 22e editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Deze editie worden bezoekers verrast met interessante workshops en lezingen en vele toonaangevende bedrijven uit diverse segmenten. De Landbouwbeurs is dé ontmoetingsplek voor jong en oud om waardevolle contacten en kennis en ideeën op te doen, maar ook om elkaar te helpen bij lastige vraagstukken.

De juiste keuzes maken
De agrarische sector groeit erg snel, waarbij dilemma’s op het gebied van investeringen of een koerswijziging weleens lastig kunnen zijn. Moeten tradities juist gekoesterd worden of is het tijd voor vernieuwing door het automatiseren van machines of juist het aannemen van personeel? Op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs worden alle nieuwste technieken, machines, innovaties, diensten en producten bij elkaar getoond, zodat bezoekers weloverwogen keuzes kunnen maken.

Ontdek de nieuwste producten en noviteiten
Tijdens de komende editie van de Landbouwbeurs worden de nieuwste noviteiten en meer dan 200 merken en producten uit diverse segmenten getoond. Van de nieuwste landbouwmachines en werktuigen tot diervoeders, gewasbescherming, stalinrichting, bouw, financiën en nog veel meer. Daarnaast wordt er een vol programma van lezingen en workshops aangeboden zoals een workshop ‘Het bedrijf overnemen’ en kunnen bezoekers op de beurs onder andere hun spuitlicentie verlengen. Voor een stukje extra beleving worden er dit jaar kalveren tentoongesteld.

De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is woensdag 12 december geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag 13 december en vrijdag 14 december van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor het volledige programma op www.wtclandbouw.nl en bestel online je tickets met korting.

———————

Entreeprijzen:
Aan de kassa €12,50
Online kaartverkoop €10,50
Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene

Social media:
Facebook: /WTCLandbouw
www.wtclandbouw.nl

Adres:
WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
8914AT Leeuwarden
Ingang West – Slauerhoffweg